TERÀPIA AYURVEDA

AYURVEDA:  LA CIÈNCIA DE LA VIDA

L’Ayurveda és un sistema holístic de medicina procedent de l'Índia. S'ha practicat per més de 6000 anys. És l'antiga saviesa de viure en armonia amb nosaltres mateixos i el nostre entorn.
El coneixement de  l’Ayurveda ofereix una profunditat  espiritual per viure feliços, saludables i en pau mentre es busca l'objectiu final, l’Auto-Realització. 

Ayurveda significa “Coneixement o Ciència de la Vida”, ja que es compon de 2 paraules, “Ayu” que significa Vida i Veda que significa Coneixement o Ciència. En Ayurveda el procés de "Ayus" (Vides) és considerat com un estat combinat entre el cos, els sentits, les emocions, la psique/ment i l'ànima. "Ayus" es refereix a totes les etapes de la vida, com el naixement, la infància, l'edat adulta, i el procés de morir i d'anar més enllà de la mort. Per tant, l'ayurveda ha individualitzat els diferents tractaments per a totes les etapes en el viatge de la vida.

En general, l’ Ayurveda té com a objectiu proporcionar orientació en referència a la dieta i estil de vida perquè les persones sanes puguin mantenir-se sanes i aquells amb problemes de salut puguin millorar la seva salut.

Hi ha diversos aspectes de l’Ayurveda que el converteixen en un sistema únic de curació. Es basa en un model constitucional i les recomanacions seran diferents per a cada persona.
L’Ayurveda entén que hi ha forces energètiques que influeixen en la naturalesa i en els éssers humans. Aquestes forces s’ anomenen tridoshas. L'univers es compon de cinc elements; èter, aire, foc, aigua i terra. Tota la creació és una dansa o una obra d'aquests cinc elements. Aquests elements interactuen entre ells per formar els 3 Doshas o Humors corporals (Vata, Pitta i Kapha). La paraula dosha en realitat significa impuresa o desequilibri. Els doshas són responsables dels processos biològics, psicològics i fisiològics en el nostre cos, la nostra ment i la nostra Consciència. Quan estan en armonía, hi ha equilibri en nosaltres.

Les fórmules ayurvèdiques i productes de cura corporal es preparen de forma tradicional SENSE l'ús de químics, pesticides o herbicides.

L'ús de productes naturals és particularment valuós en l'era moderna, on es presenten sovint el desequilibri i la malaltia a causa d'un allau de productes químics i ingredients artificials. Els principals objectius de l'Ayurveda són la prevenció, el tractament i la cura de la malaltia, així com la promoció de la salut a quatre nivells: físic, mental, emocional i espiritual.

Avui en dia, l'Ayurveda està a l'avantguarda dels medicaments cos-ment-esperit. S'ha estès molt més enllà de la seva base tradicional i s’està guanyant una atenció de caràcter mundial. 
El medi ambient i la Mare Naturalesa estan en greu necessitat d'ajuda. El planeta i la humanitat estan en un estat de gran desequilibri. Els recursos estan disminuint ràpidament, mentre que la guerra i la malaltia estan en augment constant. L’Ayurveda ofereix una solució realista i pràctica per molts d'aquests problemes.

El propòsit més profund d'aquesta ciència, però, és proporcionar una oportunitat per a la Realització del Ésser o Ànima seguint el dharma ( Llei Divina). 

 

IMPORTÀNCIA DEL IOGA EN EL TRACTAMENT AYURVEDA

L'objectiu principal de l'Ayurveda és  protegir la salut d'una persona sana i alleujar els trastorns en una persona malalta . Per complir aquest objectiu, el sistema tridimensional de medicines, la dieta i estil de vida es descriuen en l’Ayurveda.
Per sistema medicinal, els tractaments es realitzen en dues formes, una amb medicaments i l’altre sense. Quan s'utilitzen pastilles, medicaments en pols, pastes i altres decoccions medicinals en el tractament, diem que el tractament és medicinal. Quan s’ utilitzen en el tractament el cant de mantres, oracions, dejunis,  la ciència, la paciència, la memòria, l’ equilibri total, asanes i pranayames , llavors direm que el tractament no és medicinal.

La salut pot ser protegida amb la pràctica d’ ashtanga ioga tal i com es descriu en els Yogashastras (Sistema de filosofia iòguica i pràctica on el principal objectiu són els mitjans per a la unió de l’ànima individual amb la universal). La forma de tractament no medicinal, ajuda científicament a proporcionar salut en malalties psicosomàtiques a la vegada que proporcionen també un cos físic més fort.

La compatibilitat i incompatibilitat dels aliments i la dieta són també part del ioga. Mentre que els Yamas i Niyamas estan directament relacionats amb l'estil de vida.

Això emfatitza que el Ioga dóna suport a la importància de l’Ayurveda.
L’Ayurveda defineix la salut en els aspectes: físic, mental, social i espiritual. La salut física s'obté a través d’asanes, pranayames, i shatkarma. La salut mental i espiritual s'aconsegueix mitjançant pratyahara, īshwara pranidhana, dharana i dhyana. La salut social s'aconsegueix a través dels Yamas i Niyamas.

Per tant el Ioga i l’Ayurveda estan extremament interrelacionades i treballen juntes per a la Salut de la persona a nivell integral i per a una evolució personal i espiritual, que en realitat és la meta final de la nostra existència.

 

OM Sarve bhavantu sukhinah,
sarve santu niramayah

HARI OM TAT SAT

 

                                         

                                        

 

 

TRACTAMENTS AYURVÈDICS

ABHYANGA - MASSATGE AYURVEDA

El massatge Ayurveda o Abhyanga (Abhi=sobre, Angam= cos o part del cos) es tradueix com a l'aplicació d'una substància al cos. Aquesta substància són olis essencials que per a les seves propietats ajuden a potenciar els beneficis del massatge. Mitjançant les diferents tècniques del massatge es treballa sobre el sistema circulatori, limfàtic, emocional, subtil o energètic i muscular, ajudant a eliminar la fatiga, tant mental com física i proporcionant resistència davant la falta d'harmonia i malalties. El massatge Ayurveda estimula la producció d'anticossos i enforteix els components vitals del cos. Com a part de l'Ayurveda té innumerables beneficis que ajuden a aconseguir l'equilibri tant a nivell físic, mental com espiritual.

MASSATGE DE PEUS-PADABHYANGA

El massatge de peus és molt beneficiós, ja que els peus són els responsables de la locomoció , els órgans motors i de l’equilibri de tot el cos i també del manteniment del fluxe regular del prana o energía vital.

SAUNA- SWEDHANA

És un bany de vapor, que es realitza en una cabina especial, deixant el cap fora. Aquest tractament suavitza i dilata els canals del cos, permetent així que les impureses surtin a través dels poros. Está recomanat per mals esquena, articulacions, problemes respiratoris etc…

Elimina toxines i relaxa tots els muscles del cos. Incrementa la mobilitat de les articulacions, Suavitza la pell, Redueix l’estrés i la fatiga, Ajuda a eliminar el colesterol i l’àcid úric, Activa la circulació, Normalitza el funcionament renal etc..

PINDAS

Les Pindas són un preparat natural d’herbes aromàtiques i medicinals barrejades amb olis essencials, elaborades de forma artesanal. Les plantes i olis utilitzats dependran de la necessitat terapèutica de cada pacient.

MASSATGE UDVARTANA

Tractament mil.lenari que utilitza plantes medicinals en pols i espècies en sec. El preparat que s’utilitza té efecte depuratiu, reductor, drenant i exfoliant.

 Es recomana per depuració general de l’organisme.

SHIRODHARA

El Shirodhara ajuda a tractar problemes d’oïde, nas, coll etc…i problemes derivats del sistema nerviós, com l’ansietat, l’estrés, l’insomni, la tensió etc… També ajuda a regular el sistema hormonal.

NASYA

Aplicació d’oli al nas. Alguns dels seus beneficis són: Redueix el mal de cap; augmenta la concentració; millora la son; redueix l’alèrgia, la sinusitis, rinitis i asma; millora la memòria ; fortaleix el sistema immunològic; equilibra les funcions hormonals etc…

NETRA BASTI

Permet alliberar la tensió ocular i tractar diverses enfermetats dels ulls.

 

 

CAL RESERVAR CITA PRÈVIA AL TLF 637.24.76.36 O ESCRIVINT A IOGA.ANANDA@GMAIL.COM